Waalwijk - Drunenaar aangehouden na mishandeling BOA

16 april 2017 20:04
Bron: Politie.nl

Een 54-jarige medewerker van de gemeente Waalwijk is vrijdagmiddag 14 april 2017 op de Stationsstraat mishandeld door een man die het niet eens was met een parkeerboete. De politie heeft de verdachte, een 23-jarige man uit Drunen, met toestemming van de officier van justitie vrijdagavond om 22.50 uur op zijn woonadres aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Zeeland-West-Brabant
Er zijn beelden van de mishandeling. Daarop is te zien dat de buitengewoon opsporingsambtenaar enkele keren in zijn gezicht wordt geslagen. Ook wordt hij terwijl hij op de grond ligt nog in het gelaat geschopt. De 23-jarige verdachte verklaart dat hij boos werd op de parkeercontroleur omdat hij het niet eens was met de bekeuring omdat hij er maar even gestaan zou hebben. Daarbij heeft hij aangegeven moeilijk met stress om te kunnen gaan.
Onacceptabel
De gemeente en politie pakken geweld tegen ambtenaren zeer zwaar op en pleiten bij het OM voor het eisen van zeer zware straffen bij dit soort misdrijven. Burgemeester Kleijngeld: 'Je blijft met je handen af van onze medewerkers die als opdracht hebben om Waalwijk veiliger te maken'.

Noord-Brabant Drunen

  • 7224ba6e2c6119ecf41770142a952336