Hellevoetsluis - Gezocht - Dieven slaan op slinkse wijze toe

23 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De wijk Ravense Hoek is begin februari het werkterrein van gehaaide criminelen. De daders breken in totaal 16 auto’s open en gaan ervandoor met een flinke buit aan auto-onderdelen.

Keyless entry
In de nacht van 1 op 2 februari slaan twee mannen voor het eerst toe. Ze hebben het voorzien op auto’s met keyless entry. Bij deze auto’s hoeft de bestuurder slechts de sleutel bij zich te dragen om de auto te openen. Door middel van een signaal herkent de auto dat de sleutel in de buurt is, waardoor het voertuig van het slot gaat

Slim apparaatje
De criminelen gebruiken een slim apparaatje een soort versterker , wat op afstand het signaal van de sleutel op kan vangen en doorgeeft aan de auto. Hierdoor wordt de auto ontgrendeld en kunnen zij, zonder dat ze hoeven te breken en het alarm afgaat, de auto openen. In deze nacht breekt het duo in totaal acht auto’s open. Ze gaan er onder andere vandoor met sturen, dashboards, airbags en navigatiesystemen.

Bewakingsbeelden
Bij een van de slachtoffers hing een bewakingscamera. Op deze beelden zijn de twee mannen aan het werk te zien. Vermoedelijk gaat het om blanke mannen. Een van hun draagt een werkbroek met grote knievlakken. Beide dragen donkere kleding.

Schade
Maar een week later is het wederom raak, door mogelijk dezelfde daders. Ook deze nacht breken ze bij acht auto’s in. Ze creëren voor tonnen aan schade, terwijl de onderdelen zelf voor slechts enkele tientjes worden doorverkocht.

Noord-Holland
Vermoedelijk heeft ditzelfde duo eind vorig jaar nog tientallen andere inbraken gepleegd in Noord-Holland. Ook daarbij hebben ze verschillende auto-onderdelen buitgemaakt.

Voorkomen auto-inbraak
Het signaal van de sleutel kan onderbroken worden door de autosleutel in een metalen blik te leggen. Er zijn ook speciale sleutelhoesjes beschikbaar. Zorg er daarnaast voor dat de sleutel goed is opgeborgen; niet bij een raam of voordeur. U kunt eventueel de functie van keyless entry uitschakelen. Ook kan een startonderbreker helpen om ervoor te zorgen dat de auto niet gestolen wordt.

Getuigen?
Wie herkent de daders?
Wie heeft er begin februari iets verdachts gezien in de wijk Ravense Hoek in Hellevoetsluis? Alle informatie is welkom. Bel met 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

 
Fri Feb 02 00:00:00 CET 2018
Hellevoetsluis

gezocht