Eindhoven - Jongen (13) opgepakt voor straatroof

12 september 2018 13:47
Bron: Politie.nl

In zijn woning in Eindhoven is dinsdagochtend rond 7.00 uur een 13-jarige jongen aangehouden. Hij zou eerder dit jaar een meisje van haar telefoon hebben beroofd e haar hebben bedreigd met een vuurwapen.

Het meisje van 13 werd op zaterdag 24 maart rond 19.00 uur vlakbij de fietsenstalling op het 18 Septemberplein in Eindhoven door een jongen beroofd van haar telefoon. Ze rende achter hem aan en achterhaalde hem een stukje verderop op de Vestdijk. Daar zou de jongen haar bedreigd hebben met een vuurwapen om er vervolgens opnieuw vandoor te gaan. Het meisje was behoorlijk ontdaan door wat haar was overkomen en kwam nog diezelfde avond aangifte doen op het bureau.
Getuigen
In het onderzoek naar de brutale straatroof werden onder meer camerabeelden bekeken en werd met enkele jonge getuigen gesproken, die mogelijk meer wisten over de dader. Onder meer aan de hand van gesprekken met deze getuigen wist de recherche de identiteit van de verdachte te achterhalen. Hij werd dinsdagochtend in alle vroegte van zijn bed gelicht in de wijk Tongelre. Hij zit vast en wordt verhoord.