Eindhoven - Dode man gevonden bij brandende bouwcontainer

28 september 2018 12:35
Bron: Politie.nl

De recherche is een onderzoek begonnen naar de dood van een nog onbekende man. Hij werd vrijdagochtend door de brandweer gevonden tijdens het blussen van een brand in een bouwcontainer aan de Achtseweg Zuid, vlakbij Station Beukenlaan.

Even na 3.00 uur kwamen er meerdere meldingen binnen over de brand. Getuigen die over de Achtseweg Zuid liepen zagen eerst wat rook bij de container, die wordt gebruikt als bouwkeet. Toen uit het niets de vlammen uit de container sloegen belden ze direct met 112. Tijdens het blussen van de brand vond de brandweer al gauw het lichaam van een overleden man. Hij lag buiten de keet, die door de brand verwoest was. Het is niet duidelijk wie het slachtoffer is en hoe hij om het leven kwam. Experts van de politie hebben vrijdagochtend uitgebreid sporenonderzoek gedaan bij de container. De precieze oorzaak van de brand moet nog worden achterhaald en alle opties staan daarbij open.
Verdachte
Terwijl de politie en de brandweer druk bezig waren op de Achtseweg Zuid kwam er even na 4.00 uur kwam een melding binnen van een brandje op het Kennedyplein. Twee beveiligingsmedewerkers van de NS hadden daar gezien dat een man een hoopje afval in brand had gestoken. Samen met agenten gingen ze naar hem op zoek. Even later vonden ze op een bankje bij een nabijgelegen bushalte een man die voldeed aan het signalement van de man die gezocht werd. Naast het bankje lag ook een hoopje afgebrand afval. Hij werd daarop als verdachte aangehouden voor de brand op het Kennedyplein. Het gaat om een 35-jarige man uit Eindhoven, een bekende van de politie. De recherche onderzoekt ook nadrukkelijk of hij betrokken is bij de brand van de container aan de Achtseweg Zuid, waar hij vaker zou zijn gezien.
Wie weet meer?
De recherche komt graag in contact met iedereen die meer weet van de brand. Mensen die iets hebben gezien of gehoord worden opgeroepen om te bellen met het rechercheteam via 0900-8844. Informatie kan ook worden gedeeld via onderstaand tipformulier. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Noord-Brabant Eindhoven

Aanhouding Brand
  • 7e248ba84e0b2e9f8f0d32fe342407da