Eindhoven - Getuigen gezocht van overval hoogbejaarde vrouw

14 oktober 2018 13:14
Bron: Politie.nl

De politie zoekt getuigen van een overval op een hoogbejaarde vrouw uit Eindhoven zaterdagavond. Dat gebeurde tussen 19.00 en 20.00 uur in haar flat aan de Reinaertlaan. De twee overvallers gingen er met geld vandoor. We roepen mensen die iets gezien of gehoord hebben in de buurt van de flat op met klem zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Buurtonderzoek heeft helaas niets opgeleverd. We nemen de zaak hoog op, gelet op de kwetsbaarheid van het slachtoffer.

De 89-jarige Eindhovense vrouw deed zaterdagavond de deur open, omdat ze veronderstelde dat het haar zorghulp was die aanbelde. Twee mannen (circa 20 jaar oud) stormden naar binnen en haalden haar hele woning overhoop. Nadat de mannen ervandoor gingen, zag de vrouw kans de politie te waarschuwen. Ze is fysiek niet gewond geraakt bij de overval, maar is logischerwijs erg ontdaan over wat er gebeurd is. We hebben voor haar slachtofferhulp ingeschakeld. 

Zeker nu de donkere dagen weer in aantocht zijn, roepen we mensen op extra alert en waakzaam te zijn. Als u het niet vertrouwt, doe de deur van uw woning dan niet open, zeker niet in de avonduren. En als u bezoek verwacht, check even goed dat het ook uw gasten zijn die voor de deur staan. Ziet u verdachte personen in uw omgeving, bel dan direct met de politie.