Eindhoven - Vermoedelijke granaatlegger Sisha-lounge opgepakt

30 oktober 2018 15:05
Bron: Politie.nl

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 augustus legde een man rond 3.00 uur een handgranaat neer bij de ingang van een Sisha lounge aan de Leenderweg in Eindhoven. Vanmorgen hield een arrestatieteam een 25-jarige man uit Eindhoven aan in zijn woning, die daarvan verdacht wordt.

Door de ontploffing van de granaat raakte die nacht gelukkig niemand gewond, maar dat had heel anders kunnen aflopen. De toegangsdeur raakte zwaar beschadigd. Tijdens het recherche-onderzoek dat direct gestart werd, toonden we onder andere bewakingsbeelden bij het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant. Deze uitzending leverde totaal vijf tips op, die nadrukkelijk hebben geholpen om deze vermoedelijke dader te vinden. Onder andere de naam van deze verdachte werd genoemd. Het zette de recherche op het goede spoor, met de aanhouding als resultaat.

De aangehouden man zit vast en wordt verhoord. De man zit voorlopig in volledige beperkingen. Hij wordt  waarschijnlijk vrijdag voorgeleid bij de rechter commissaris.

Noord-Brabant Eindhoven

Aanhouding
  • 80aac18545c8f006678c69b8ae33a249