Eindhoven - Onderzoek naar incidenten met vuurwerkbommen

20 november 2018 12:39
Bron: Politie.nl

Maandagavond werden op twee plekken in de stad met zwaar vuurwerk auto’s flink beschadigd. We zijn een onderzoek gestart en sluiten niet uit dat dezelfde persoon of personen daarvoor verantwoordelijk zijn.

Het eerste incident gebeurde tegen acht uur op een parkeerplaats aan de Sumatralaan, waar een zwaar stuk vuurwerk naar een geparkeerde auto werd gegooid en tot ontploffing kwam. De auto raakte daardoor flink beschadigd. Enkele personen die in de omgeving stonden kwamen met de schrik vrij. Ongeveer een uur later gebeurde ongeveer hetzelfde op een parkeerterrein aan de Oude Bosschebaan. Toen kwam er een vermoedelijk soortgelijk stuk zwaar vuurwerk tot ontploffing bij een auto, waarin op dat moment twee jongens zaten. Zij bleven lichamelijk ongedeerd, maar het had een enorme impact op deze jongens. Twee auto’s liepen schade op.
Zwarte auto
We spraken met enkele getuigen. Hieruit kwam naar voren dat bij beide incidenten mogelijk een groot model, zwarte personenauto was weggereden. Het is echter nog onduidelijk hoeveel personen daar inzaten en of zij het vuurwerk ook daadwerkelijk hebben gegooid. Wij proberen te achterhalen of het hier om dezelfde auto gaat en of er dan mogelijk een verband is tussen beide incidenten. Ook bekijken we of er een mogelijk verband is met een vuurwerkincident dat afgelopen zaterdag plaatsvond op dezelfde parkeerplaats aan de Sumatralaan. Ook toen werd een zwaar stuk vuurwerk tot ontploffing gebracht. Daarom roepen we iedereen die iets gezien heeft of informatie heeft over die auto of de dader(s) op om ons te bellen.
Deel uw informatie
Bel met uw informatie de politie via 0900-8844 of vul het tipformulier in. Maar we kunnen ons voorstellen dat u misschien liever uw naam niet zegt. Deel uw informatie dan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Noord-Brabant Brabant-Zuidoost Eindhoven

  • 741a12325da5db3dd09f7d3e3e3c06bf