Zevenbergen, Bergen op Zoom - Twee bestuurders onder invloed

13 december 2018 13:24
Bron: Politie.nl

Rond 23.20 uur woensdagavond meldde een voorbijganger dat er een personenauto op de vluchtstrook stond van de A16, ter hoogte van Zevenbergen. De auto stond daar met het portier open en de voorbijganger had het idee dat de bestuurder van de auto mogelijk niet goed was geworden.

Door de meldkamer zijn meteen hulpverleners ter plaatse gestuurd. De auto werd aangetroffen met een man van 31 uit Eindhoven op de bestuurdersplaats. De man was inderdaad niet helemaal in orde, maar de oorzaak was niet medisch. Hij moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij veel te veel had gedronken om nog te mogen rijden. Hij blies 725 ug/l. De man is meegenomen naar het bureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Bergen op Zoom
In Bergen op Zoom werd rond 02.45 uur vannacht eveneens een automobilist onder invloed betrapt. De 25-jarige beginnend bestuurder uit Bergen op Zoom werd gecontroleerd in de Rembrandtstraat. Hij moest een speekseltest ondergaan en hieruit bleek dat hij mogelijk onder invloed was van THC. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is een melding gedaan bij het CBR. Zij gaan onderzoeken of de man nog wel geschikt is om een auto te besturen. In de auto van de man werd ook kleding aangetroffen waar het beveiligingslabel nog aan vast zat. Mogelijk is het van diefstal afkomstig. Dit is in beslag genomen door de politie en zal worden onderzocht.