Eindhoven - Politie zoekt getuigen van dodelijk schietincident

5 april 2019 18:16
Bron: Politie.nl

De politie zoekt mogelijke getuigen van een schietincident op vrijdagmorgen 5 april aan de Beukenlaan in Eindhoven. Een 54-jarige Eindhovenaar werd daar op klaarlichte dag op straat doodgeschoten.

Rond 9.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er knallen op straat waren gehoord. Volgens getuigen lag een man bloedend bij zijn auto die geparkeerd stond aan de Beukenlaan. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze het slachtoffer zwaar gewond aan. Hij is ter plaatse door de collega’s gereanimeerd en uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later op de ochtend aan zijn verwondingen overleden.
Onderzoek
Door de politie is een uitgebreid onderzoek opgestart. Het slachtoffer bleek een 54-jarige Eindhovenaar te zijn. Hij was op het moment van het schietincident op bezoek bij een een familielid. Toen hij de woning verliet en bij zijn auto kwam werden er meerdere schoten op hem gelost. De politie is nog druk doende om duidelijkheid te krijgen over de aanleiding voor en de exacte toedracht van het schietincident Zo is het nog onduidelijk of het om één of meerdere daders gaat en ook hun signalement of dat van een vluchtvoertuig is nog niet bekend.
TGO
Er is door de politie een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingericht. Er werken zo’n dertig mensen aan de zaak. Ter plaatse is technisch onderzoek verricht en er wordt gekeken of er mogelijk camerabeelden zijn die we kunnen gebruiken voor de opsporing. Ook is er buurtonderzoek gedaan en worden diverse getuigen gehoord op het politiebureau. Ook bij de woning van het slachtoffer aan de Edisonlaan is onderzoek verricht.
Getuigen
De politie doet nadrukkelijk een oproep aan iedereen die informatie heeft dat ons bij het onderzoek kan helpen. Zij worden verzocht om contact met ons op te nemen. Dat kan via de Opsporingstiplijn: 0800-6070 of het tipformulier. We kunnen ons ook voorstellen dat mensen wel informatie hebben, maar wellicht angst hebben om deze met ons te delen. Dat kan ook volledig anoniem via 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl).