Eindhoven - Getuigen gezocht van mogelijke drugsdumping

9 april 2019 15:59
Bron: Politie.nl

Op dinsdagmorgen 9 april brandde aan de Baltesakker in Eindhoven een bestelbusje uit. De brand is waarschijnlijk aangestoken en in het busje zat vermoedelijk drugsafval. Wij zoeken getuigen!

Rond 1.00 uur kwam een melding binnen dat aan de Baltesakker een busje in brand stond. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en de brandweer wist het vuur uiteindelijk te doven. Achterin het busje trof de politie diverse vaten aan. We houden er ernstig rekening mee dat het om afval gaat van de productie van synthetische drugs. De schade door het vuur was echter zo groot, dat dit niet meer definitie vast te stellen is.
Onderzoek
Door de politie is ter plaatse een buurtonderzoek gedaan en er wordt technisch onderzoek aan het busje verricht. Ook was er een getuige direct na het ontstaan van het vuur een man heeft zien wegrennen. Mogelijk dat deze iets met de brandstichting te maken heeft. Er is een zeer summier signalement:
- Man, zwart gekleed, ongeveer 1.70 meter lang.
De politie zoekt getuigen van het incident. Heeft u iets gezien? Of weet u wellicht iets dat met deze brandstichting te maken heeft? Neem dan contact met ons op. Dat kan via: 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.