Eindhoven - Coppie Koffie?

10 april 2019 09:28
Bron: Politie.nl

Koffie verbindt! Eerdere initiatieven wijzen uit dat een kopje koffie de tongen losmaakt en zorgt voor goede gesprekken. Samenwerking is in Eindhoven de laatste jaren dé manier om vanuit #DOEN! tot mooie effecten te komen in de wijken van de stad.

Het credo Eindhovenvoorelkaar! helpt ons daarin om vanuit een zelfde drive samen met collega’s, ondernemers, wijkbewoners en bijvoorbeeld gemeente voor dezelfde gebiedsgerichte aanpak te komen. Gideon Goudriaan, Operationeel Expert Wijkzorg: “Als Basisteam Eindhoven Noord waren wij vanuit teamontwikkeling op zoek naar een middel dat ons dichter bij de inwoner van Eindhoven brengt. We hadden de wens om de wijk in te gaan, het gesprek op te zoeken, daar te zijn waar we nodig zijn. Inzetbaar bij evenementen, buurtfeesten, op hotspots, na incidenten, als werkplek in de wijk, enkele voorbeelden waarbij wij de verbinding met de inwoners willen zoeken. Om dit te realiseren moesten we op zoek naar een dynamische oplossing. Een mobiele oplossing lag voor de hand.”
Gepresenteerd
10 april 2019 wordt het koffiekarretje tijdens het Feest van Verbinding gepresenteerd. Het koffiekarretje is flexibel inzetbaar, kan op alle plekken in Eindhoven komen en is uitgevoerd met een werkblad waar twee werkplekken mee gecreëerd wordt. Het karretje is een aanvulling op de steunpunten die de wijkagenten in hun wijken hebben gecreëerd. De huidige steunpunten hebben echter de beperking dat deze op een vaste locatie zijn gevestigd en vaak alleen de direct aanwonenden bereikt. Met het koffiekarretje bereiken we iedereen! We hopen veel positieve ervaringen op te gaan doen tijdens de pilot. Nieuwsgierig? Kom gerust een keer op de koffie!

Noord-Brabant Brabant-Zuidoost Eindhoven

  • 0ab5a88753e00b45df58e35ea804b134