Politie zoekt getuigen van brandstichting in Eindhoven

13 april 2019 12:20
Bron: Politie.nl

We zoeken getuigen van een brandstichting in de berging van een appartementencomplex aan de Geldropseweg in Eindhoven. Het vuur werd gelukkig op tijd geblust, maar de situatie was levensgevaarlijk.

Op zaterdagmorgen 13 april, rond 6.15 uur, zagen getuigen rook achter het appartementencomplex aan de kruising van de Jan van Eyckgracht met de rondweg (Piuslaan) vandaan komen. Er bleek brand te zijn in de bij het complex behorende berging. De getuigen waarschuwden direct de hulpdiensten en gingen het complex in om de bewoners te waarschuwen.

Brandstichting

Als de hulpdiensten ter plaatse zijn begint de brandweer met blussen. Collega’s van de politie gaan het complex in om de bewoners die boven de berging wonen uit hun woning te halen. Het vuur is al snel geblust en los van rookoverlast loopt het appartementencomplex geen schade op. Bij de garageboxen is uiteraard wel de nodige brandschade ontstaan. Dankzij het alerte optreden van de getuigen waren de hulpdiensten op tijd ter plaatse, maar de gevolgen hadden natuurlijk veel groter kunnen zijn.

De politie is direct een onderzoek gestart. Uit de eerste resultaten is gebleken dat de brand vermoedelijk is aangestoken. Er is uitgebreid sporenonderzoek verricht in de berging. Ook is er een buurtonderzoek gehouden en er wordt onder andere gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn. Daarnaast willen we graag spreken met mogelijke getuigen.

Oproep

We zijn op zoek naar mensen die iets verdachts gezien hebben op of rond het tijdstip van de brandstichting. Mogelijk zijn er ook mensen die op een andere manier iets weten dat met het incident te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen via het algemene nummer: 0900-8844. Het kan natuurlijk ook zijn dat u iets weet, maar bang bent om dat rechtstreeks met ons te delen. Dan kunt u ook volledig anoniem melden via 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl).