Uitzending Bureau Brabant maandag 13 mei in Oss, Eindhoven, Roosendaal

Foto: politie.nl

8 mei 2019 14:10
Bron: Politie.nl

Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 13 mei uw hulp bij het oplossen van vier overvallen in Oss, waaronder drie op koeriers in een paar uur tijd. Maar ook beelden van een pinpasfraudeur in Roosendaal en een tassendievegge in Eindhoven.

Overval op zonnestudio Suncare
Oss - Op 15 maart hebben twee personen zonnestudio Suncare aan de Euterpelaan overvallen. Kort na 21.00 uur was de medewerkster bij de balie aan net werk toen ze een jongen, voorover gebogen, in de richting van de voordeur zag lopen. De medewerkster kon zijn gezicht niet zien omdat, zoals later bleek, hij een bivakmuts op had. De jongen gooide de deur open. In zijn linkerhand had hij een grote vleesvork vast. Hierna kwam er nog een jongen met een bivakmuts de zaak binnen. Deze had een groot vleesmes vast. Deze jongen bedreigde een klant. Een van de daders schreeuwde dat hij geld wilde. De medewerkster gaf geld af. De beide verdachten zijn na de overval de zaak uitgerend, de Euterpelaan overgestoken en links af gegaan. De overval is vastgelegd op beveiligingsbeelden van de zonnestudio.

Wie kent of herkent de verdachten of de combinatie van de twee overvallers? Wie kan iets zeggen over de kleding? Of wie kent mensen die misschien ineens veel geld uitgegeven? Heeft iemand de gestolen kassalade gevonden? Wie heeft informatie over de verdere vluchtweg?

Diefstal bankpas bij bezoek aan supermarkt en frauduleus pinnen
Roosendaal - Een 66 jarige vrouw had op 22 augustus 2018 boodschappen gedaan bij de PLUS aan het Dijkcentrum. Ze betaalde die met haar pinpas. Bij thuiskomst bleek dat de bank al met haar echtgenoot had gebeld, omdat er kort na elkaar twee ongebruikelijke pintransacties met haar pas waren gedaan. Deze pintransacties waren gedaan bij de ING bank en de Rabobank, beiden aan de Laan van Limburg. Op bewakingsbeelden zien we de vrouw die afrekent met haar pinpas. Naast en achter haar staan een man en een vrouw. De vrouw stelt een vraag aan de kassière, mogelijk om haar af te leiden. Ondertussen lijkt de man de pincode af te kijken en deze later in zijn telefoon te zetten. Op beelden van de frauduleuze pintransactie bij de Rabobank zien we dezelfde man als die bij de PLUS de pincode af leek te kijken.

Wie herkent de man en de vrouw op de beelden?

Diefstal tas van een bejaarde dame
Eindhoven – Op vrijdagmiddag 29 maart, tegen drie uur, was een hoogbejaarde dame kleding aan het passen in een damesmodezaak in de Vrijstraat in Eindhoven. Haar tas had ze op een stoel gelegd en was vervolgens kleding gaan passen. De tas werd gestolen toen deze “onbeheerd” op de stoel lag. In de tas zat zo’n € 55,- contant geld, een bankpas, een OV kaart en sleutels. Op beelden van de winkel is te zien dat een jonge vrouw richting de tas loopt met een roodkleurig kledingstuk in haar handen. Op een onbewaakt moment pakte zij de tas uit de stoel en het rode kledingstuk dat ze in haar handen had gebruikte ze als een soort afscherming. Ze liep vervolgens weg met de gestolen tas.

Wie is de vrouw die de tas heeft gestolen?

Drie overvallen dezelfde avond op pizza- en sushikoeriers
Oss - Op vrijdag 4 januari worden er binnen drie uur, drie overvallen gepleegd. De eerste rond 18.30 uur op de Oude Vest, waar een pizzakoerier door iemand met een mes werd overvallen. Tien minuten later vond er weer een overval plaats. Dit keer op de Begijnenstraat. Daar werd weer een pizzakoerier overvallen. Ook hier had de dader een mes. Tenslotte rond 20.55 uur weer een overval, nu op de Hofvijver in Oss. Dit keer is het een sushikoerier die door vier jongens wordt overvallen en geslagen. Wij reconstrueren in de uitzending alle drie de overvallen en  praten met één van de slachtoffers.

Bij de overvallen op de Oude Vest en de Begijnenstraat was sprake van een blanke jongeman van ongeveer 20 jaar en rond de 1.85 meter lang. Bij de eerste overval droeg de dader donkere kleding en sowieso een trainingsbroek. Bij de tweede overval had de overvaller en pet onder zijn capuchon en een zwarte jas met blauwe vlekken, misschien wel verfvlekken.

Het slachtoffer zag bij de overval aan de Hofvijver  vier  jongens, die allemaal een capuchon op hadden. Ze waren blank, misschien licht getint. Een van hen droeg zwarte Nike Air Max schoenen. En het slachtoffer  had het gevoel dat ze jong waren, net als zij, een jaar of 16.

Wie heeft informatie over één of meerdere overvallen? Heeft u op de genoemde data en tijdstippen iets verdachts gezien op één van de locaties?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.