Verdachte aangehouden voor twee overvallen in Eindhoven

Foto: politie.nl

21 mei 2019 14:37
Bron: Politie.nl

De politie hield dinsdagmorgen 21 mei rond 7.00 uur een 18-jarige man uit Eindhoven aan in zijn woning. De man wordt verdacht van twee overvallen.

Op 1 februari van dit jaar probeerden twee mannen even na 22.00 uur de Plus-supermarkt aan de Woenselsestraat te overvallen. Ze beuken tevergeefs in op de reeds gesloten voordeur van de winkel. Als ze merken dat ze niet binnen komen, gaat het tweetal er snel weer vandoor. Het nog aanwezige personeel van de supermarkt blijft hevig geschrokken achter.

Onderzoek

Naar aanleiding van deze poging overval is de politie een groot onderzoek opgestart. Daarbij kwam uiteindelijk de 18-jarige man uit Eindhoven als verdachte naar voren. Tijdens het onderzoek bleek dat hij mogelijk ook betrokken is bij een overval die in 2017 werd gepleegd. Aan deze gewapende overval op de Mac Donalds in Eindhoven werd in april nog aandacht besteed in een uitzending van Bureau Brabant.

De man is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie sluit niet uit dat er nog meerdere aanhoudingen worden gedaan.