Twee mannen aangehouden voor schietincident in Eindhoven

Foto: politie.nl

28 mei 2019 15:53
Bron: Politie.nl

De politie heeft maandagmorgen 27 mei twee mannen aangehouden in hun woningen in Eindhoven. Het tweetal wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het schietincident op 22 december vorig jaar voor café De Aftrap in het centrum van Eindhoven. Daarbij raakte een destijds 22-jarige Eindhovenaar gewond.

De politie deed na het schietincident uitgebreid onderzoek. Er werd ook aandacht aan besteed in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Dit onderzoek leidde uiteindelijk naar de twee verdachten van 32 en 52 jaar oud.  Maandagmorgen 27 mei werden zij aangehouden in hun woningen. We doen verder onderzoek naar de precieze rol van de twee mannen. Daarvoor zijn ze in verzekering gesteld.

Drugslab

De woningen van beide mannen en het bedrijf van de 52-jarige verdachte zijn door de politie doorzocht. Op het bedrijventerrein vonden we in diverse voertuigen en het bedrijfspand de resten van een drugslab. Ook werd een kleine hoeveelheid amfetamine en drugsafval aangetroffen. Dit is in beslag genomen voor verder onderzoek en zal op termijn worden vernietigd.