Vuurwapens en groot geldbedrag gevonden bij verdachte bedreiging in Eindhoven

Foto: politie.nl

7 juni 2019 12:04
Bron: Politie.nl

Omdat hij wordt verdacht van een bedreiging met een vuurwapen, hielden we donderdag een 29-jarige man uit Eindhoven aan. In zijn woning vonden we een grote som geld en vuurwapens. De man zit vast.

Het slachtoffer, een 46-jarige inwoner van Eindhoven, vertelde dat hij een bovenverdieping had verhuurd en dat daar een hennepkwekerij bleek te zijn. In plaats van de afgesproken huur, kreeg hij volgens eigen verklaring een vuurwapen tegen zijn hoofd gedrukt van de verdachte, toen hij de man sommeerde de boel op te ruimen. Dat ze dit uiteindelijk wel razend snel ook hadden gedaan, bleek toen de politie een kijkje ging nemen en alleen nog wat lege potten aantrof.

Wapens en geld

Tijdens het doorzoeken van de woning van de verdachte vonden we een automatisch wapen en een handvuurwapen. Maar ook troffen we een geldbedrag van enkele tienduizenden euro’s aan. De wapens en het geld werden in beslag genomen. We zijn natuurlijk erg benieuwd waarmee de verdachte dit heeft verdiend. Ook namen we meerdere telefoons bij hem in beslag. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.