Politie kan wel snel capaciteit bij demonstratie leveren in Eindhoven

Foto: politie.nl

7 juni 2019 22:41
Bron: Politie.nl

Gezamenlijk statement politie en gemeente Eindhoven: Verschillende media melden vandaag in hun verhaal over de verboden Pegida-demonstratie van aanstaande zaterdag in Eindhoven, dat de niet toereikende politiecapaciteit één van de redenen is dat er niet gedemonstreerd mag worden. Dat hebben de media gemeld op basis van de beschikking die door de gemeente Eindhoven aan Pegida is afgegeven en die later aan de media ter beschikking is gesteld.

Echter, de zin waarop media zich baseren, had in de voorfase van het opstellen van de beschikking door de gemeente verwijderd moeten worden. Dat is niet gebeurd, waardoor de beschikking nu onterecht het beeld oproept dat de politie niet tijdig voldoende mensen op de been kan brengen.  Daartoe is de politie zeker in staat.

De gemeente Eindhoven en de politie Oost-Brabant verzoeken de media haar berichtgeving aan te passen.

Het gaat om de zinsnede: 
“De politiecapaciteit in Oost-Brabant is onvoldoende om ernstige wanordelijkheden het hoofd te bieden. Het is ook niet goed in te schatten hoeveel inzet er vanuit andere politie-eenheden daarvoor noodzakelijk is. Op deze korte termijn is dat ook niet te organiseren, daarvoor is een termijn van ten minste een maand nodig.”

Noord-Brabant Brabant-Zuidoost Eindhoven

  • 3f3228f97238d6f9f3107187e26c3123