Laatste uitzending Bureau Brabant: overvallen en nieuwe beelden Molotovcocktailgooier Bureau Mathildelaan in Eindhoven, Bergen op Zoom, Breda, Essen (B)

Foto: politie.nl

18 juni 2019 12:01
Bron: Politie.nl

Bureau Brabant vraagt in de laatste uitzending van dit uitzendseizoen op maandag 24 juni weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven. Vandaag aandacht voor overvallen en een beroving. Maar ook zoeken we de man die een Molotovcocktail naar het Eindhovense politiebureau gooide.

Vrouw van pinpas beroofd
Breda - Op zaterdagavond 2 maart, rond kwart over zeven, wordt een 24-jarige vrouw in de Roeselarestraat beroofd van haar pinpas. De dader zet een mes tegen haar borst en geeft haar de keus tussen haar tas of haar leven. Met twee bankpassen die in haar tas zaten werd binnen enkele minuten op verschillende plekken contactloos betaald. Dat gebeurde twee keer door een vrouw bij een tankstation aan de Doornboslaan  en twee keer door een man bij een tankstation aan de Kapittelweg.
Wij tonen u beelden van de man en de vrouw en willen natuurlijk graag weten wie ze zijn.
Laat het ons weten als u een vermoeden heeft!

Overval op een krantenwinkel in het Belgische Essen
Essen (B) – Wij vragen op verzoek van onze Belgische collega’s aandacht voor een gewelddadige overval in het Belgische Essen, net over de grens bij Roosendaal. Wij tonen beelden waarop de auto van de daders, een antraciet grijze Volvo V40, en de daders zelf te zien zijn. Dit is de antracietgrijze Volvo V40 uit bouwjaar 2002-2004 waarmee de overvallers aan komen. De daders bedreigen de eigenaresse met een koksmes en binden haar vast. Hun doel is sigaretten en geld. Eén dader  sprak Nederlands met een Vlaams accent, terwijl de andere accentloos Nederlands sprak. Dat doet vermoeden dat de overvallers misschien wel een Brabantse link hebben. Kijk naar de beelden en neem contact met ons op als u informatie voor ons heeft.

Overval op snackbar ’t Vijfde
Bergen op Zoom – Een jonge man loopt rond elf uur ‘s-avonds met een pistool snackbar ’t Vijfde in, wacht even voor de balie en zodra de eigenaresse naar hem toe loopt richt hij zijn pistool op haar. Zodra enkele klanten door krijgen wat er gaande is, vluchten ze met z’n allen naar buiten. De eigenaresse geeft de man geld uit de kassa waarop hij weer vertrekt. Wij laten u bewakingsbeelden van de dader zien. De vraag aan u is: wie is dit, waar kan de politie deze jonge overvaller vinden?

Twee overvallen op hetzelfde tankstation
Eindhoven - Een tankstation aan de Karel de Grotelaan is binnen korte tijd twee keer overvallen. De eerste keer op 7 februari, maar een maand later, op 12 maart, is het weer raak. We hebben duidelijke beelden van de dader of daders. Het is de vraag of we twee keer met dezelfde overvaller te maken hebben en hopen dat u ons daarbij kunt helpen.

Gooien Molotovcocktail naar politiebureau
Eindhoven - Op zondag 26 mei 2019 rond 06:00 uur gooit een tot op heden onbekend persoon een brandend voorwerp (een Molotovcocktail) richting de in/uitgang van het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven. De Molotovcocktail heeft de ingang van het bureau op twee meter na gemist. Het scheelde dus maar weinig of de ingang had daadwerkelijk vlam gevat met alle gevolgen van dien. We zijn nog steeds op zoek naar de gooier.

Eerder werd via politie.nl een foto vrijgegeven van een man op de fiets, waarvan gedacht werd dat hij de vermoedelijke dader was, maar hij is een getuige. Dat blijkt uit nieuwe bewakingbeelden die nu beschikbaar zijn gekomen. We tonen u deze nieuwe beelden waarop we de daadwerkelijke gooier zien en hij is te voet. We hopen dat iemand hem (her)kent. Ook doen we een oproep aan de getuige op de fiets om zich alsnog te melden.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.