Politie roept relschoppers Pegida-demonstratie 26 mei op zich te melden in Eindhoven

Foto: politie.nl

26 juni 2019 10:31
Bron: Politie.nl

De politie beschikt over duidelijke beelden van een kleine twintig jongeren die verdacht worden van openlijk geweld tijdens de Pegida-demonstratie op zondag 26 mei 2019 in Eindhoven. Daarom doet ze een duidelijke oproep aan de betrokken relschoppers zichzelf te melden op het bureau.

De Mobiele Eenheid moest de demonstratie eind mei nabij de Al-Fourqaan-moskee aan de Otterstraat afbreken, omdat een grote groep jongeren met stenen en andere voorwerpen naar Pegida-aanhangers en de politie gooide. Tijdens de ongeregeldheden werden al tien personen in de leeftijd van 14 jaar t/m 32 jaar gearresteerd.
 
We bieden de betrokken jongeren de kans zichzelf te melden bij de politie (0900-8844) en zich te verantwoorden voor hun gedrag. Dat kan tot 5 juli 2019. Doen zij dat voor die datum niet, dan publiceren wij daarna met toestemming van de officier van justitie de beelden waarop de jongeren te zien zijn. 

Bij herkenning volgt dan een aanhouding op een moment dat de politie bepaalt. Vandaar de klemmende oproep: meld je als je betrokken bent geweest bij de ongeregeldheden op 26 mei!