Politie maakt beelden openbaar van relschoppers Pegida-demonstratie in Eindhoven

Foto: politie.nl

8 juli 2019 14:45
Bron: Politie.nl

Vandaag publiceren we met toestemming van de officier van justitie van 13 relschoppers duidelijke beelden. Een eerdere oproep leverde helaas niets op.

Afgelopen week deden we al een dringende oproep aan de betrokken relschoppers van de Pegida-demonstratie van 26 mei om zich vrijwillig te melden voor 5 juli. Helaas heeft niemand zich gemeld en daarom zetten we vandaag deze beelden online. 

Wij hebben onlangs 4 personen aanhouden die worden verdacht van openlijke geweldpleging. De ze personen hebben wij inmiddels verhoord en ze zijn gedurende het onderzoek op vrije voeten gesteld.

Alle foto's van de gezochte relschoppers zijn hier te vinden. Herkend u een van de personen dan kunt u bellen met 0800-6070 of tip anoniem op 0800-7000.

De Mobiele Eenheid moest de demonstratie eind mei nabij de Al-Fourqaan-moskee aan de Otterstraat afbreken, omdat een grote groep jongeren met stenen en andere voorwerpen naar Pegida-aanhangers en de politie gooide. Tijdens de ongeregeldheden werden al tien personen in de leeftijd van 14 jaar t/m 32 jaar gearresteerd.