Eindhoven - Vier mannen met imitatievuurwapens aangehouden

16 augustus 2016 17:38
Bron: Politie.nl

De politie hield maandagmiddag 15 augustus vier Poolse mannen aan. Dit nadat in hun voertuigen twee imitatievuurwapens werden aangetroffen.

Een automobilist meldde maandagmiddag een verdachte situatie bij de meldkamer. Op de A2 ter hoogte van Eindhoven zou een bestelbus met een Pools kenteken rijden waarvan de bijrijder uit het raam hing met iets in zijn hand dat leek op een vuurwapen. Bij deze bestelbus zou nog een tweede bestelbus horen. De gewaarschuwde agenten gingen poolshoogte nemen en troffen rond 17.00 uur aan de Noord-Brabantlaan in Eindhoven, op een parkeerplaats langs de A2, de twee bestelbussen aan met daarin vier Poolse mannen. In beide bestelbussen werd een imitatievuurwapen gevonden. Deze zijn in beslag genomen. De vier Poolse mannen (20, 26, 26 en 41 jaar) zijn aangehouden voor verder onderzoek. Na verhoor mochten zij het politiebureau maandagavond verlaten. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.
Nepwapens verboden
Nepvuurwapens onderscheiden zich vaak nauwelijks van echte vuurwapens. De dreiging die er vanuit kan gaan is dus net zo hoog. Stel je voor: de politie krijgt een melding binnen dat ze iemand zien met een vuurwapen. We gaan er dan meteen op af en nemen geen enkel risico. We gaan er altijd vanuit dat het om een echt vuurwapen gaat. Het kan zelfs zo zijn dat we waarschuwingsschoten moeten lossen of in het ergste geval gericht moeten schieten als iemand het wapen niet neer wil leggen. Soms blijkt het achteraf om een nepvuurwapen te gaan, maar dat kun je van een afstand niet zien. Daarom is het verboden om deze nepwapens te hebben en te verhandelen. 

Noord-Brabant Brabant-Zuidoost Eindhoven

  • 37ee4eb4fbd715106d59396943155f40