Eindhoven - Politie start TGO op na schietincident

18 augustus 2016 23:11
Bron: Politie.nl

De politie en het Openbaar Ministerie zijn een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart na een schietincident dat dinsdagavond 16 augustus plaatsvond op de St. Petrus Canisiuslaan in Eindhoven. Een 34-jarige man uit Eindhoven raakte hierbij zwaargewond. Het TGO bestaat uit zo’n twintig personen.

De politie houdt er rekening mee dat het gaat om een liquidatiepoging. Het slachtoffer, een bekende van de politie, ligt ernstig gewond in het ziekenhuis. Hij raakte eerder zwaargewond bij een schietincident in juni vorig jaar in Mierlo-Hout.
Uitgebrande auto
Uit het voorlopig onderzoek komt naar voren dat de dader of daders gevlucht zijn in een donkerkleurige BMW. De auto zou aan zijn komen rijden vanuit de Tivolilaan en gevlucht zijn in de richting van de Geldropseweg. Later die avond werd een uitgebrande BMW aangetroffen op de Oude Doornakkersweg in Eindhoven. Of deze auto daadwerkelijk de vluchtauto is wordt onderzocht.
Getuigen
Kunt u iets meer vertellen over het vluchtvoertuig waarover gesproken wordt of beschikt u anderzijds over informatie die mogelijk verband kan houden met het schietincident? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Doet u liever anoniem melding, bel dan 0800-7000.

Het onderzoek is in volle gang. In dit stadium kan niet meer informatie worden gedeeld omdat dit het onderzoeksbelang schaadt.

Noord-Brabant Brabant-Zuidoost Eindhoven

  • eeb0dd18143d9c18af919e564d7a55eb