Amsterdam Eindhoven - Voortvluchtige Brit aangehouden

8 september 2016 18:27
Bron: Politie.nl

De politie heeft dinsdagmiddag 6 september 2016 een 27-jarige Brit aangehouden die gezocht werd in verband met overtreding van de Opium- en Vuurwapenwet. De gesignaleerde is ter beschikking gesteld van de recherche-afdeling van de Koninklijke Marechaussee op Eindhoven Airport . Zij draaien daar een uitgebreid onderzoek waarin nog twee verdachten zijn aangehouden

 Een politieman in burgerkleding zag de man lopen op de Prins Hendrikkade. Hij herkende hem van een politiefoto en wist dat hij gezocht werd. Hij volgde de voortvluchtige, die in het gezelschap was van twee grote gevaarlijke honden. Via de gsm  verzocht hij assistentie van andere politiemensen. Op de Binnenkant kon de verdachte worden ingesloten en aangehouden. Om niet in de problemen met de gevaarlijke honden te komen werd de gesignaleerde opgedragen de honden vast te binden aan een paal. Hier voldeed hij aan.

Direct hierop kreeg de gesignaleerde man de handboeien om.

Omdat de aanhouding op handen was bevond zich ook een bus voor arrestantenvervoer in de nabijheid en kon de arrestant snel worden overgebracht naar een politiebureau.

Een hondengeleider die zich ook in de buurt bevond liet een dierenarts ter plaatse komen om de zeer gevaarlijke honden enigszins te verdoven zodat ze rustiger en dus ook minder gevaarlijk zouden zijn. De dieren zijn naar een opvang overgebracht. De Koninklijke Marechaussee verricht verder onderzoek in deze zaak.

Hieronder het door de Koninklijke Marechaussee uitgebrachte persbericht

 

Brit aangehouden met geprepareerde koffer met drugs

De Koninklijke Marechaussee op Eindhoven Airport heeft donderdag 1 september een 24-jarige Brit aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De man wilde een grote hoeveelheid harddrugs naar Ibiza vervoeren. De drugs zaten in een geprepareerde koffer.

Rechercheonderzoek leidde dezelfde dag nog naar de woning waar vanuit het drugstransport vermoedelijk werd geïnitieerd. Een arrestatieteam van de Koninklijke Marechaussee is in de nacht van vrijdag op zaterdag de woning binnengegaan. Op dat moment werden er geen andere personen aangetroffen. Tijdens de daaropvolgende doorzoeking van de woning werd een hoeveelheid pillen, en vier handvuurwapens gevonden. Een aantal wapens bleken geladen.

 Herkend

Enkele dagen later meldde een medeverdachte, de 43-jarige man eigenaar van de woning uit Amsterdam, zich vrijwillig bij de politie Amsterdam. Een derde verdachte, een 27-jarige Brit, liep dinsdag 6 september op straat toen hij door een politieman in burger werd herkend. De politie heeft man aangehouden en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. De drugs zijn in beslag genomen. De drie mannen zitten vast voor verder onderzoek. 

 

Noord-Brabant Brabant-Zuidoost Eindhoven

  • 8fde8326516da7cffae131647a53a584