Eindhoven - Minderjarige breekt been na botsing, automobilist aangehouden

7 december 2016 16:17
Bron: Politie.nl

De politie hield dinsdagmiddag 7 december om 15.30 uur een 38-jarige automobilist in zijn woning in Gestel aan omdat hij een botsing veroorzaakte met een 13-jarige fietser uit Eindhoven die hierdoor zijn been brak. Het ongeval gebeurde rond 14.45 uur op de Kruisstraat met de Pastoor Petersstraat.

De automobilist zag de fietser over het hoofd toen hij vanaf de Pastoor Petersstraat de Kruisstraat wilde inrijden. De automobilist liet wat persoonsgegevens achter bij het slachtoffertje en reed vervolgens weg, zonder de komst van de ambulance en/of de politie af te wachten. 
Gevaarlijk verkeersgedrag
De politie kon op basis van de achtergelaten gegevens de bestuurder in zijn woning aanspreken op zijn verkeersgedrag. De man verklaarde van schrik meerdere biertjes te hebben gedronken. De politie besloot de man aan te houden voor verder onderzoek omdat hier mogelijk sprake is geweest van rijden onder invloed en veroorzaken van gevaarlijk verkeersgedrag. De automobilist werd na het opmaken van het proces-verbaal heengezonden. Het politieonderzoek is nog niet afgerond. De minderjarige fietser moest naar het ziekenhuis.

Noord-Brabant Brabant-Zuidoost Eindhoven

  • 6277d98e4e5713fbd16dc7cbb628613b