Eindhoven - Twee aanhoudingen na poging inbraak dankzij alerte getuige

6 januari 2017 13:53
Bron: Politie.nl

Na een melding van een alerte getuige hield de politie vrijdagochtend 6 januari 2017 in Eindhoven twee mannen aan na een achtervolging. Zij worden verdacht van een poging inbraak in een winkel in het centrum van Eindhoven.

Na het horen van een harde knal zag een getuige vrijdagochtend 6 januari twee verdachte personen wegrennen bij een pand aan de Demer in Eindhoven. De getuige belde direct de meldkamer die politie naar de opgegeven locatie stuurde. Eén van de personen zou in een auto zijn gestapt die vanuit de Eindhovense Lichtstraat de Willemstraat opreed. Agenten zagen het voertuig met hoge snelheid de Vonderweg oprijden en vervolgens de Hoogstraat inrijden. De bestuurder reageerde niet op het stopteken van de politie, waarop de achtervolging werd ingezet. Op de Hoogstraat reed het voertuig over een vluchtheuvel heen. Eén van de achtervolgende politieauto?s probeerde de auto in te halen om deze vervolgens tot stoppen te dwingen. Het vluchtvoertuig botste tijdens de inhaalmanoeuvre tegen de politieauto. Vervolgens raakte de auto in een slip, waardoor de auto tegen een geparkeerde auto botste die hierdoor op het trottoir belandde. Hierbij werd nog een andere geparkeerde auto geraakt. 
Aanhoudingen
De 24-jarige bestuurder (woonplaats onbekend) werd rond 3.00 uur op de Hoogstraat aangehouden. Kort daarna werd op de Keizersgracht een tweede verdachte opgepakt. Het gaat om een 20-jarige verdachte (eveneens met een vooralsnog onbekende woonplaats) die voldeed aan het signalement dat bij de politie binnenkwam. Bij de winkel op de Demer bleek een poging te zijn gedaan om een raam te vernielen. De vluchtauto is in beslag genomen. De beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.
Meld verdacht gedrag via 112
Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

Noord-Brabant Eindhoven

  • bfc4902e8665303d88ebf667bde5af98