Nijmegen - Aanhoudingen in onderzoek naar geweldplegingen

2 maart 2017 11:43
Bron: Politie.nl

De recherche heeft recent drie verdachten aangehouden in een onderzoek naar geweldplegingen, die plaatsvonden in Nijmegen april 2014. De aangehouden verdachten zijn een vrouw (26 jaar) en man (33 jaar) uit Venlo en een 40-jarige man uit Tilburg

In april 2014 deed een Nijmegenaar aangifte van een geweldpleging en een poging tot doodslag; deze had plaatsgevonden in een woning in de Nijmeegse wijk Neerbosch Oost. Bij dit ernstige incident waren meerdere daders betrokken. Het slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis vervoerd en heeft aangifte gedaan. Het onderzoek in 2014 heeft toen niet tot aanhoudingen geleid. Echter, in een ander onderzoek naar geweldplegingen dat plaatsvond eind 2016, kreeg de recherche nieuwe informatie die tot de aanhouding van dit drietal heeft geleid.
Aanhoudingen geweldpleging 2014
Op 7 februari 2017 zijn de 26-jarige vrouw en 33-jarige man uit Venlo gearresteerd. De man wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsbeneming, zware mishandeling en bedreiging, poging tot afpersing en poging tot doodslag. De vrouw wordt verdacht van medeplichtigheid aan deze feiten.
Een week later op 13 februari 2017 is een 40-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt eveneens verdacht van deze strafbare feiten. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, de beide mannen zitten in gevangenhouding.
Met de vervolgaanhoudingen in februari, is het onderzoek nog niet afgesloten. De recherche verwacht nog enkele aanhoudingen te gaan doen.

(2014040046) JA