Eindhoven - Dode en twee gewonden na ongeluk vluchtende auto

26 juni 2017 14:48
Bron: Politie.nl

Een auto die op de vlucht sloeg voor een politiecontrole botste maandagochtend 26 juni tegen een boom op de ventweg aan de Eindhovense Boutenslaan. Twee personen raakten gewond en één persoon overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Agenten gaven maandagochtend rond 1.30 uur op de Aalsterweg in Eindhoven een auto met een Belgisch kenteken een stopteken voor een algemene verkeerscontrole. Bij het zien van de politie ging het voertuig er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging botste de auto op de ventweg aan de Boutenslaan in een scherpe bocht tegen een boom. De 29-jarige Brusselse bestuurder van de auto en een 20-jarige inzittende uit het Belgische Meise raakten ernstig gewond. De derde persoon die als bijrijder in de auto zat, een 29-jarige inwoner van Sint-Jans-Molenbeek, overleed op de plaats van het ongeluk aan zijn verwondingen. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor het verlenen van medische assistentie. De gewonde mannen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De exacte aard van hun verwondingen is op dit moment  niet bekend bij ons. 
Onderzoek
Op de locatie van het ongeluk is uitvoerig en nauwkeurig onderzoek verricht. Een specialist op het gebied van verkeersongevallenanalyses van de eenheid Zeeland-West-Brabant ondersteunde hierbij. De recherche van het district Helmond doet verder onderzoek naar de vluchtpoging en de achtergronden van de inzittenden. Hierbij is ook de samenwerking met de Belgische politie gezocht. In en in de omgeving van de auto zijn een aantal zakjes met softdrugs aangetroffen en een hoeveelheid geld. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De bestuurder en de 20-jarige inzittende zijn aangehouden voor verder onderzoek. Zij verblijven op dit moment nog in het ziekenhuis. De 29-jarige verdachte bleek in België nog gezocht te worden voor het uitzitten van een gevangenisstraf.

Noord-Brabant Eindhoven

  • 9539370750b4ddb82ae55dd06216cec2