Eindhoven - Chemicaliën gevonden in garagebox

5 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

In een garagebox aan de Petrus Dondersstraat zijn woensdagmiddag rond 16.00 uur vaten met chemische inhoud gevonden. Het gaat vermoedelijk om grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. Verder werden goederen aangetroffen die gebruikt worden om synthetische drugs mee te fabriceren.

De politie kreeg wat eerder op de middag een melding van een opengewaaide garagedeur. Toen de collega’s ter plaatse kwamen, roken ze een sterke chemische lucht en zagen enkele tientallen kleine en grotere vaten staan. Daarop is de garage afgesloten en bewaakt tot de specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO)   ter plaatse kwamen. Zij zijn daarna begonnen met het inventariseren en opruimen van de chemische stoffen. Ook hebben ze technisch sporenonderzoek in de loods verricht.

De collega’s hielden ondertussen de 71-jarige eigenaar van de garagebox aan. Hij is meegenomen naar het bureau en daar in verzekering gesteld. Ook is een buurtonderzoek ingesteld en wordt gekeken of er mogelijk camerabeelden beschikbaar zijn die bij het verdere onderzoek kunnen helpen. Tegen 23.00 uur ’s-avonds was de garagebox ontruimd en werd het onderzoek ter plaatse afgerond. De politie doet nog verder onderzoek naar de aangetroffen chemicaliën en mogelijke afval dat er ook lag. 

 

 

 

 

 
Uw Veiligheid
Het illegaal opslaan en verplaatsen van chemicaliën is levensgevaarlijk. Niet alleen voor de mensen die er direct bij betrokken zijn, vaak criminelen, maar zeker ook voor de omgeving. Als er iets gaat lekken, of verschillende stoffen komen bij elkaar kan dat levensgevaarlijk zijn voor bijvoorbeeld spelende kinderen in de omgeving. De criminelen geven daar niets om, het gaat hun om het geld. Maar u kunt zelf uw eigen woon- en leefomgeving veiliger maken door verdachte situaties te melden bij de politie. Mocht u iets verdachts zien in uw omgeving, het in of uit laden van vaten vloeistof, of bedrijvigheid bij een huis of opslagplaats op een tijdstip dat u dat niet zou verwachten dan wordt u dringend verzocht dit te melden via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M. We komen liever een keer voor niets kijken dan dat we iets missen. Schrijf eventuele kentekens en signalementen op of maak een foto en meld het!

Noord-Brabant Eindhoven

Aanhouding
  • 37d18478322130ef88b9ba98731694e0