Eindhoven - Automobilist betrapt met hennep en hasj

16 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Een automobilist uit Eindhoven liep zondagmiddag 13 januari tegen de lamp toen agenten in zijn auto bijna drie kilo henneptoppen en ruim twee kilo hasj ontdekten. De man zit vast voor verder onderzoek.

We controleerden zondagmiddag rond 13.30 uur op de Offenbachlaan een 35-jarige Eindhovense automobilist. Direct werd een sterke wietgeur geroken. Toen de bestuurder de kofferbak opende, troffen we daarin diverse boodschappentassen met gedroogde henneptoppen aan. In de auto vonden we in totaal elf boodschappentassen met hennep en twee rugzakken met hasj en hennep. Verspreid door de auto werden nog diverse verpakkingsmaterialen, gedroogde hennep en hasj gevonden. De drugs en het voertuig zijn in beslag genomen en de verdachte zit vast. Dit alles in het belang van het verdere onderzoek. 
Drugsoverlast
Drugsgebruikers kunnen veel overlast veroorzaken. Zo is er in de buurt van coffeeshops meer criminaliteit, zoals handel in harddrugs en inbraken. Ook klagen omwonenden over dubbel geparkeerde auto’s, harde muziek en scheldpartijen op straat. Gemeenten en politie pakken samen drugsoverlast aan. Wat kunt u doen bij drugsoverlast en wat doen gemeenten en de politie om drugsoverlast aan te pakken? Bestrijding van de lokale handel in harddrugs heeft de volle aandacht van de politie. De politie pakt elke plaats aan waar wordt gedeald. Het gebruik van drugs leidt namelijk tot meer criminaliteit en heeft schadelijke effecten voor de volksgezondheid.