Eindhoven - Arrestaties voor zware mishandeling in uitgaansleven

8 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

In het onderzoek naar de ernstige mishandeling in het Eindhovense uitgaansleven zijn woensdag 7 maart twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Het 25-jarige slachtoffer uit Zuidland was in de nacht van 19 op 20 januari met zijn voetbalteam op stap op en rondom het Stratumseind in Eindhoven. Ze waren clubliedjes aan het zingen toen ze stopten bij een urinoir. Op dat moment kwam een groepje een café uit, waar een woordenwisseling mee ontstond. Daarbij zijn door een of meer personen uit die groep klappen uitgedeeld en raakte het slachtoffer zwaargewond. Hij liep onder meer een gebroken kaak, oogkas en jukbeen op.
Onderzoek
De recherche sprak diverse mensen in het uitgaansleven, bekeek alle beeldmateriaal van de camera’s in het uitgaansgebied die van belang konden zijn en toonde in het programma Opsporing Verzocht beelden van personen die mogelijk deel uitmaakten van de groep die uit het café kwam. Dat leverde enkele tientallen reacties op, die vervolgens door het rechercheteam onderzocht zijn. Dat leverde snel duidelijkheid op over de identiteit van deze personen. Uiteindelijk heeft het uitvoerige recherchewerk in combinatie met de reacties naar aanleiding van Opsporing Verzocht woensdag geleid tot de aanhouding van een 34-jarige Eindhovenaar en een 27-jarige man uit Best. Zij zitten vast voor verder onderzoek.