Rotterdam - Overvallen op Zuid aangepakt; donderdag in ‘Bureau Rijnmond’.

15 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

In ‘Bureau Rijnmond’, het opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie, vragen wij regelmatig aandacht voor overvallen. Dat is deze week niet anders. Kijken dus, naar ‘Bureau Rijnmond’ op TV Rijnmond.

In Rotterdam-Zuid zijn dit jaar 26 overvallen gepleegd, waarvan de helft op maaltijdbezorgers. Met een grootschalige aanpak wil de politie daar een eind aan het maken, voordat het een keer vreselijk fout gaat.
Oplichting
Er is ook aandacht voor andere zaken in deze aflevering, bijvoorbeeld voor een geval van Oplichting. Een man die bij een bank aangaf zijn bankpas kwijt te zijn en zich legitimeerde met een gestolen rijbewijs, had bepaald geen zuivere bedoelingen. Hij wist, via allerlei omwegen, bijna zes ton te bemachtigen. Er zijn hele goede beelden van de verdachte.
Diefstal
Bij de diefstal van een pas ging het om veel kleinere bedragen, maar dat wil niet zeggen dat de politie daar niet op inzet. Op vrijdag 26 januari werd een 59-jarige Gorkummer op een terras bestolen van zijn bankpas. Met de pas werd korte tijd later betaald bij een warenhuis aan de Arkelstraat en een parfumerie in de Gasthuisstraat. Van deze pinacties zijn beelden gemaakt.

Iets soortgelijks gebeurde bij een 78-jarie man in Rotterdam, alleen gingen de daders toen veel sluwer te werk Door een babbeltruc raakte het slachtoffer zijn pas kwijt en daar werd al heel snel 1000 euro mee gepind. Ook hier zijn beelden van de daders beschikbaar. 
Poging doodslag
Het laatste onderwerp in ‘Bureau Rijnmond’ is een poging doodslag in de Spanjaardstraat in Rotterdam. Daar werd een man neergestoken door meerdere personen. Hij raakte daarbij zwaar gewond. Even tevoren had hij in het café een woordenwisseling gehad met een van hen. Buiten op de stoep volgde eerst een opstootje en daarna de steekpartij. Eerder zijn enkele mannen aangehouden voor de steekpartij. De politie is nog op zoek naar de identiteit van twee mannen die te zien zijn op camerabeelden.

De uitzending van ‘Bureau Rijnmond’ is donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk uur tot de volgende dag 17.00 uur). Help misdrijven op te lossen.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.