Eindhoven - Poging overval op tankstation

1 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Vrijdagavond tegen negen uur probeerde een nog onbekende dader een tankstation aan de Joris Minnestraat te overvallen. Door alert handelen van de aanwezige medewerkster ging hij er zonder buit vandoor.

De overvaller, die was gemaskerd en vermoedelijk een groot mes bij zich had, kwam de shop van het tankstation binnen. De overvaller kwam echter bedrogen uit, wand de medewerkster zag kennelijk het gevaar naderen en zorgde dat ze snel in de beveiligde ruimte achter de kassa kwam. De dader koos eieren voor z’n geld en maakte dat hij wegkwam. Hij vluchtte vanuit het tankstation in de richting van de woningen in de Joris Minnestraat te voet weg. Wij zijn een onderzoek gestart en bekijken ook of er een verband is tussen deze poging en een geslaagde overval op ditzelfde pompstation van enkele weken geleden. We hielden een buurtonderzoek en bekijken uiteraard beschikbare bewakingsbeelden in de zoektocht naar de dader. Kort na de overval werd een Burgernet melding verspreid met informatie over de verdachte.
Signalement dader
Het gaat waarschijnlijk om een man die naar schatting tussen de 20- en 25 jaar oud is. Hij droeg een masker en over zijn hoofd een capuchon. De dader wordt geschat op een lengte van ongeveer 1.70 – 1.75 meter. Hij droeg een gekleurd Nike trainingsjack met gele armstukken, een zwarte Nike broek met een witte bies en zwarte Nike schoenen. Heeft u iets gezien? Kent of herkent u iemand misschien op basis van de kleding? Neem dan contact op met de recherche in Eindhoven via het landelijk politienummer 0900-8844. Anoniem tippen kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of op de website www.meldmisdaadanoniem.nl .