Eindhoven - Agressieve verdachte aangehouden

28 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een 19-jarige Eindhovenaar heeft donderdagavond rond middernacht een agent gebeten en in zijn been gestoken met een huissleutel. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding toen hij bij een controle geen rijbewijs wilde tonen.

Twee surveillerende collega’s zagen de man wat eerder op de avond rijden op een scooter op de Strausslaan. Hij viel op omdat hij met hoge snelheid een bocht nam en daarbij bijna het evenwicht verloor. De man droeg ook geen helm. Omdat de agenten op weg waren naar een andere melding, gingen ze op dat moment niet achter de man aan.

Na afhandeling van de eerdere melding reden de collega’s over de Laagstraat en zagen daar de man staan naast zijn scooter. Daarop besloten zij hem alsnog te controleren. De man weigerde echter zijn rijbewijs te tonen, reageerde agressief naar de collega’s en wilde weglopen. De man reageerde niet toen de collega’s hem vertelden dat hij moest blijven staan. Toen hij bij een aantal woningen op de deur begon te bonken en aanbelde, besloten de collega’s over te gaan tot aanhouding.
Verzet
De verdachte verzette zich daarbij hevig en de collega’s waren gedwongen om geweld te gebruiken. Toen de man op de grond lag, bleek hij inmiddels zijn huissleutels in zijn hand te hebben. Daarmee stak hij meerdere malen in het onderbeen van één van de collega’s. Ook beet hij door de broek van de agent heen in zijn been. De collega zag zich daarbij gedwongen om de verdachte onder andere enkele klappen te geven in het gezicht. Uiteindelijk kon de verdachte geboeid worden en naar het bureau worden overgebracht. De verdachte is na controle in het ziekenhuis ingesloten op het politiebureau. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Ook de collega werd behandeld aan enkele lichte verwondingen die hij opliep aan zijn onderbeen. Hij doet aangifte tegen de verdachte voor mishandeling. 
Geweld tegen politie en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.