Eindhoven - Tweede aanhouding in onderzoek aanrijding Eisenhowerlaan

5 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

In het onderzoek naar de ernstige aanrijding op de Eisenhowerlaan in Eindhoven heeft de politie donderdag een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Venray.

Aanrijding
Bij de aanrijding op 6 januari 2018 raakte kort na 23.30 uur een 45-jarige vrouw uit Eindhoven zwaargewond. Ze stak met haar fiets de kruising met de Wolvendijk over toen ze werd geschept door een donkerkleurige personenauto. Die auto reed na de aanrijding door en werd even later aangetroffen op de Boschdijk. De vermoedelijke bestuurder meldde zich een dag later bij de politie. Hij werd later in vrijheid gesteld maar bleef wel verdachte in de zaak.
Onderzoek
De politie doet nog altijd onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. Alle denkbare scenario’s worden hierbij uitgelopen en onderzocht. Dit neemt veel tijd in beslag. Eerder werd al duidelijk dat er mogelijk een tweede auto betrokken was bij het ongeval door de vondst van een buitenspiegel op de plek van het incident. Deze spiegel bleek afkomstig van een BWM. Na lang onderzoek is de betreffende BWM aangetroffen. Grondig technisch onderzoek op de auto leverde nuttige aanwijzingen op voor het onderzoeksteam.
Aanhouding
Met de aanhouding van de 26-jarige verdachte hoopt het onderzoeksteam dat de zaak in een stroomversnelling komt. Ze sluiten meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.

Heeft u meer informatie over deze zaak meld u zich dan. Dat kan door te bellen met 0900-8844.