Eindhoven - Medewerker stadstoezicht mishandeld

7 mei 2018 06:01
Bron: Politie.nl

Wij hielden zaterdag 5 mei rond 18.20 uur een 45-jarige man uit Eindhoven aan op het politiebureau aan de Mathildelaan. Hij wordt er van verdacht eerder die middag een medewerker van Stadstoezicht te hebben mishandeld. Wij doen onderzoek naar deze mishandeling.

Rond 17.05 uur was het slachtoffer samen met zijn collega bezig met een parkeercontrole bij Winkelcentrum Woensel. Hij wilde net een bekeuring uitschrijven bij een geparkeerde auto toen de eigenaar van de auto hem aansprak. De eigenaar van de auto was het niet eens met de bekeuring. De verdachte greep de medewerker Stadstoezicht bij de keel. Daarna ging hij er vandoor. Later die dag kwam de man zichzelf op het politiebureau melden er werd aangehouden.

Verwerpelijk

De politie vindt dit soort agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak verwerpelijk en onacceptabel. Medewerkers van stadstoezicht moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd.