Etten-Leur - Man (22) aangehouden voor bedreiging met vuurwapen

4 februari 2019 10:08
Bron: Politie.nl

Een 22-jarige man uit Etten-Leur is zondag 3 februari 2019 omstreeks 22.40 uur door de politie in zijn woning aangehouden ter zake bedreiging. Hij zou op het voetbalveldje aan de Hobodreef tijdens een ruzie een 15-jarige jongen bedreigd hebben met een vuurwapen.

Zeeland-West-Brabant
Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij met vrienden meedeed aan een voetbalwedstrijd, vijf tegen vijf, op het Cruyff court aan de Hobodreef. Na een door hem gemaakt doelpunt, ontstond een woordenwisseling met een van de tegenstanders. Deze (jonge)man kwam scheldend op aangever af en maakte een slaande beweging die hij kon ontwijken. Hierop riep die tegenstander  dreigend “Ik ga je neerschieten” Uiteindelijk liep de dreigende man weg. Enkele minuten later stopte een auto met drie inzittenden bij het sportveld. Daaruit stapte diezelfde man weer uit. Hij liep naar de aangever, haalde uit zijn rechterjaszak een vuurwapen en richtte dat al scheldend dreigend op het slachtoffer. De 15-jarige aangever is daarop snel weggerend.
Onderzoek
De politie heeft een onderzoek ingesteld en diverse getuigen gehoord. Daaruit kwam naar voren dat een 22-jarige man uit Etten-Leur als verdachte kon worden aangemerkt. Hij is met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Er is in zijn woning naar het vuurwapen gezocht, Dit is echter niet aangetroffen.