Verkeerscontrole in Etten-Leur met speciale aandacht voor ‘patsers’

Foto: politie.nl

18 april 2019 11:10
Bron: Politie.nl

De politie heeft woensdagavond 17 april 2019 samen met de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden aan het Brabantpark in Etten-Leur. Er was daarbij speciale aandacht voor zogenaamde ‘patsers’. Een 20-jarige man uit Prinsenbeek werd aangehouden omdat hij een imitatievuurwapen in zijn auto had liggen. Er werden vier openstaande boetes geïnd voor een bedrag van bij elkaar 1681 euro. Er werden 28 bekeuringen uitgedeeld. De Belastingdienst legde beslag op 36 auto’s en incasseerde bijna 38.000 euro aan openstaande vorderingen.

Bij deze actie werd gebruik gemaakt van ANPR apparatuur (Automatic Nummerplate Registration). Bij de ANPR op de Bredaseweg zijn 8926 voertuigen gepasseerd, waarvan 102 hits. Bij de ANPR op de Parklaan zijn 6750 voertuigen gepasseerd, waarvan 45 hits.
 

Resultaten politie

Boetes

Er werden vier openstaande boetes geïncasseerd. Het gaat om bedragen van 81 euro, 163 euro, 228 euro en 1209 euro.  Ook werd nog een vonnis betekend.


Bekeuringen:
-------------
1x kentekenplaat motor niet in orde
1x rijden door een geslotenverklaring
1x kinderen achterin geen autogordel
3x gladde banden
2x verlichting
1x geen juiste kentekenplaat
2x getinte ramen
1x ontbreken kentekenplaat aanhanger
4x rijden zonder rijbewijs
3x snelheid
1x rijden over de vluchtstrook
1x onnodig links rijden
1x niet tonen rijbewijs
3x geen gordel
1x verlopen kenteken
1x telefoon in de hand tijdens het rijden
1x niet aanwezig hebben van spiegels

Overige bijzonderheden:
1x voertuig met twee verschillende kentekenplaten op het voertuig
2x WOK melding bromfiets
2x gebruikershoeveelheid hennep inbeslaggenomen
1x inbeslagname voertuig vanwege ongeldig kenteken
 

Resultaten Belastingdienst

De Belastingdienst legde beslag op 36 auto’s, daarvan mochten 19 belastingschuldigen nog doorrijden en krijgen nog de gelegenheid om hun zaakjes in orde te maken,17 auto’s werden daadwerkelijk afgevoerd. Er werd 37,766 euro geïnd., de grootste contante betaling was 4661 euro.  

Twaalf bestuurders van een auto met buitenlands kenteken hebben een naheffing van 1500 euro gekregen voor in totaal dus 18.000 euro.

Belastingsamenwerking West-Brabant:
Ambtenaren hebben één keer een beslag van 4200 euro gelegd en vier keer 2500 euro geïnd.

 

Patsers en onverklaarbaar vermogen

Iedereen heeft wel een beeld bij een patser. Het zijn meestal jongemannen met grote auto’s, dure kleding en een opzichtige levensstijl. Onduidelijk is waar ze hun vermogen vandaan hebben. Mogelijk is het afkomstig van criminele activiteiten. En dan is iemand al gauw verdachte van witwassen. Daarom controleert de politie regelmatig op dit ‘onverklaarbare bezit’. Wanneer agenten een jongeman staande houden, met bijvoorbeeld een luxeauto, bekijken zij direct waar dat bezit vandaan komt. Hiervoor werkt de politie tijdens deze controles samen met de Belastingdienst en de sociale dienst. Het afpakken van met strafbare feiten verkregen vermogen, behoort tot de prioriteiten van politie en Openbaar Ministerie.