Etten-Leur - Tweetal aangehouden na bedreiging om schade

2 oktober 2016 13:21
Bron: Politie.nl

De politie heeft zaterdagmiddag 1 oktober twee mannen (34 en 28) uit die plaats aangehouden omdat ze op twee verschillende adressen verhaal gingen halen over een schade. Daarbij bedreigden en mishandelden zij de bewoner.

Zeeland-West-Brabant
Kort na drieën kreeg de politie een melding dat er werd gevochten in een woning aan Torenvalk in Etten-Leur. Eenmaal ter plaatse troffen agenten een man aan die verklaarde kort daarvoor te zijn bedreigd en mishandeld. Kennelijk hadden de daders verhaal willen halen over een schade die de zoon van de aangever aan een van hun auto’s veroorzaakt had. Om hun dreiging kracht bij te zetten was de aangever (55) met een honkbalknuppel bedreigd en tegen de trap aangeduwd. Toen het tweetal merkte dat zij de zoon van de aangever niet op de Torenvalk vonden, gingen zij ook nog verhaal halen bij diens zus op de Kieviet in Etten-Leur.

Stroomstootwapen

Na het opnemen van de aangifte ging de politie op zoek naar de het tweetal, bekenden van de aangever, waarbij ze werden aangetroffen op het Stationsplein in Etten-Leur. In de woning van een van hen werd vervolgens een stroomstootwapen aangetroffen. De verdachten werden aangehouden en tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.