Breda - Politie neemt rijbewijs is van veroorzaker aanrijding

17 december 2016 15:09
Bron: Politie.nl

De politie behandelde vrijdagmiddag 16 december 2017 een verkeersongeval op de autosnelweg A16. Bij de aanrijding waren drie voertuigen betrokken. Het rijbewijs van een van de automobilisten werd ingenomen.

Zeeland-West-Brabant
Het ongeluk gebeurde rond 17.10 uur op de westelijke rijbaan van de A-16 terhoogte van de in- uitvoegstrook Etten-Leur ? Rijsbergen. De automobiliste in de Peugeot werd daarbij gemangeld tussen iemand die achterop haar botste en iemand die voor haar reed. De vrouw kwam met schrik vrij. De veroorzaker was een 87-jarige man uit Breda. Hij zat vast in zijn Jaguar. Niet omdat hij bekneld zat maar omdat de portieren weigerden te ontsluiten. De brandweer kwam er aan te pas om hem te bevrijden. Daarna ging de man per ambulance naar het ziekenhuis voor medisch onderzoek. De voorste auto (bestelbusje VW Transporter) had blikschade opgelopen. De bestuurder was niet gewond.
Onderzoek rijgeschiktheid
Het rijbewijs van de veroorzaker werd ingenomen. De man was de afgelopen 18 maanden al drie keer eerder betrokken bij een aanrijding. De agenten hebben hun twijfels over de rijgeschiktheid van de man. Om die reden maakten ze een zogenaamde 130 Wegenverkeerswet vordering tegen hem op. Dat houdt in dat de politie het CBR (=Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) vraagt om te onderzoeken of de bewuste automobilist nog steeds geschikt en capabel is om auto te rijden. Hij mag, totdat de uitslag van het CBR bekend is, geen auto meer rijden.