Den Haag - Twee hennepkwekerijen in woningen Troelstrakade ontmanteld

16 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De politie heeft dinsdag 12 juni hennepkwekerijen in twee woningen aan de Troelstrakade ontdekt en ontmanteld. De politie had informatie over de mogelijke aanwezigheid van een kwekerij in één van de woningen. Agenten van het hennepteam zijn die dinsdag naar de woning gegaan voor onderzoek.

Nadat de bewoner de deur had opengedaan werd direct een henneplucht geroken. Op aangeven van de bewoner werd in de kruipruimte een hennepkwekerij met 302 planten aangetroffen die bijna oogstrijp waren. De 48-jarige man en zijn 44-jarige echtgenote die ook in de woning aanwezig was werden aangehouden. Terwijl de agenten bezig waren met de ontmanteling van de kwekerij viel de naastgelegen woning op. De woning zag er onverzorgd uit en gordijnen zaten dicht. Ook in die woning troffen de agenten in twee ruimtes kwekerijen aan. De politie moet de huurders nog spreken over de kwekerij. De 203 planten en apparatuur zijn eveneens verwijderd en vernietigd.
Hennepkwekerij in wooncomplex
Illegale hennepkwekerijen zijn gevaarlijk, illegaal en dus strafbaar. Dit geldt ook voor een zogenoemde stekkerij, drogerij of knipperij. Heeft u al eens te maken gehad met een illegale hennepkwekerij in één van uw wooncomplexen? Dit heeft u ongetwijfeld veel geld en ellende gekost. De politie en haar partners doen er alles aan om illegale hennepkwekerijen op te sporen en de leden van de criminele organisatie voor de rechter te krijgen. Vermoedt u een hennepkwekerij, bel dan de politie via 0900-8844 of meld het bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.