Westmaas - De goede dingen doen en toch bestolen worden!

29 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een 91-jarige inwoonster van Westmaas is woensdagochtend slachtoffer geworden van een babbeltruc, terwijl zij toch adequaat en scherp handelde.

#Laatniemandbinnen #watzeookverzinnen
Om ongeveer 10.15 uur belde een man bij haar aan, die zei de loodgieter van de Woningbouw te zijn. Er zou het een en ander mis zijn met de waterleiding. De bewoonster vroeg de man om een legitimatie en dat liet hij haar zien. Vol vertrouwen liet zij de man binnen. Daar bekeek hij het een en ander, maar op een gegeven moment kreeg de bewoonster toch argwaan. Toen de man vertrokken was bleek er geld uit de woning te zijn verdwenen.
Legitimatie
De dame, die slachtoffer is geworden van deze zogenaamde ‘loodgieter’, heeft juist gehandeld door de legitimatie van de man te vragen. Maar dat blijkt dus niet altijd genoeg te zijn. Als iemand aan je deur staat met een dergelijk verhaal en je hebt geen afspraak of je vertrouwt het niet, bel dan eerst de betreffende instantie waar hij of zij van zegt te zijn en check het verhaal. Helemaal voorkomen kun je het nooit, maar je kunt ook niet voorzichtig genoeg zijn.

 

Buurtonderzoek
Ondertussen stelt de politie uiteraard een onderzoek in naar de verdachte. Het zou gaan om een licht getinte man van 30 á 35 jaar oud. Hij is door getuigen in het dorp gezien. Hij droeg een roze T-shirt. De politie krijgt graag meer informatie over deze man en stelt ook een buurtonderzoek in.

Noord-Brabant Brabant-Zuidoost Geldrop

  • 80df7d4e66afa03e3ba46a4791d39bc3