Goirle - Babbeldieven slaan toe in Goirle

2 augustus 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een bejaarde vrouw is maandagavond 30 juli 2018 in haar appartement in het centrum van Goirle bestolen door twee gewiekste babbeldieven. Het duo maakte geld en sieraden buit. De politie waarschuwt inwoners opnieuw om alert te zijn en vreemden niet zomaar binnen te laten.

Zeeland-West-Brabant
Het slachtoffer verklaarde dat maandagavond rond 1900 uur bij haar werd aangebeld. Ze opende de voordeur en zag een licht getinte man staan. Hij had een gezet postuur en zwart krullend haar. Hij droeg een wit T-shirt met zwarte opdruk aan de voorzijde en een korte zwarte broek. Hij vertelde de bewoonster dat hij vanwege een lekkage even bij haar binnen moest zijn. Hij liep naar de keuken en opende het kastje onder de gootsteen. Hij riep daarna dat hij de lekkage niet kon vinden en dat hij er een maat bij haalde. Deze man, die ook getint maar wat kleiner was, liep naar de badkamer. In de verwarring die er ontstond hebben de mannen kans gezien contant geld en sieraden te stelen. De politie heeft een aangifte opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld.

 
Oproep
Burgers die tips hebben over deze dieven kunnen dit doorgeven:

via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
aan het politieteam Leijdal via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

Advies politie
De politie raadt aan zorgvuldig te zijn in het toelaten van vreemden in uw woning. Mocht u de persoon toch binnen willen laten, spreek dan een tijdstip af waarbij een bekende van u aanwezig is en geef dit ook aan de persoon bij deur aan. Laat u in geen geval onder druk zetten om de persoon toch direct binnen te laten. Schaam u niet om legitimatie te vragen, als iemand te goeder trouw is, zal men het geen probleem vinden zich te legitimeren. Heeft u ook maar enige twijfel over de persoon en/of het verhaal, laat iemand dan sowieso niet binnen.

Noord-Brabant Brabant-Zuidoost Geldrop

  • ba2e6481e37e4dfeaace014bcbaa2cb9