Den Haag - Ondernemers kunnen digitaal weerbaarder worden

11 oktober 2018 13:07
Bron: Politie.nl

Ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) kunnen zich beter beschermen tegen cybercrime. Uit onderzoek blijkt dat de digitale weerbaarheid van veel ondernemers niet goed op orde is.

Week van de veiligheid
Bij de start van ‘de week van de veiligheid’ werd bekend dat internetcriminelen dit jaar probeerden bij ruim de helft van de kleine bedrijven geld of gegevens buit te maken. 
CEO-fraude
Een van de meest voorkomende vormen van cybercrime is CEO-fraude. Hierbij wordt een medewerker onder druk wordt gezet door een crimineel die zich voordoet als zijn allerhoogste baas, de CEO of CFO. Deze draagt hem op een fors bedrag over te maken naar vaak een buitenlandse rekening die niet bekend is bij het bedrijf. Dit is een vrij eenvoudige manier om grote geldbedragen buit te maken.
Wat kunt u er tegen doen?
Ontvangt u een dergelijke mail controleer dit dan door met uw vaste contactpersoon te bellen op het voor u bekende nummer. Want vaak zijn de telefoonnummers in deze mail ook vervalst. Kies bij grote bedragen het 'vier ogen principe' en laat dus iemand meekijken.
Aangifte
Mocht u toch slachtoffer zijn geworden van deze of een andere vorm van cybercrime, doe dan aangifte. In de brochure staan tips over het doen van aangifte en leest u ook over vormen van cybercrime en hoe u zich hiertegen kunt wapenen.

Meer informatie over cybercrime