Den Haag - Spotlight op Donkere Dagen Offensief

4 december 2018 12:31
Bron: Politie.nl

Vandaag staat de uitzending van Team West geheel in het teken van woninginbraken en het Donkere Dagen Offensief. Er worden preventietips gegeven en ook wordt er aandacht besteed aan de inzet van het Buurt Preventie Team Loosduinen. Naast slachtoffers van woninginbraken komen ook twee wijkagenten, Hans Plat en Hans den Dulk, aan het woord over de inzet van de politiepreventiebus en de samenwerking met het Buurt Preventie Team in de strijd tegen woninginbraken. De volgende zaken komen ook aan bod:

Inbraak woning Lau Mazirellaan | Den Haag
In de nacht van 20 op 21 oktober breken twee verdachten in een woning aan de Lau Mazirellaan. Ze komen via de balkondeur aan de achterzijde van de woning binnen en stelen onder andere laptops en telefoons. Ook wordt er een BMW door het tweetal gestolen. Er worden camerabeelden getoond.
Inbrekers overlopen Westerdreef | Lisse
Op 23 november komt een man zijn woning binnen aan de Westerdreef in Lisse. Hij treft daar drie inbrekers die hem bedreigen met een schroevendraaier en eisen geld. De bewoner, compleet overdonderd, sommeert dat ze weg moeten gaan. De drie verdachten vluchten de woning uit en het slachtoffer treft op de begane grond een ravage aan. Er worden camerabeelden getoond.
Winkeldiefstal Visserijkade | Katwijk
Op 22 september komen drie verdachten een supermarkt aan de Visserijkade in Katwijk binnen om even later met een volle kar zonder te betalen de winkel te verlaten. Er worden camerabeelden getoond.
Woninginbraak Deborah Hoeve | Gouda
In de ochtend van maandag 29 mei wordt een bewoner aan de Deborah Hoeve in Gouda wakker van gestommel in zijn woning. Nadat hij roept hoort hij de voordeur van zijn woning dichtslaan en ontdekt hij dat er is ingebroken. Er worden camerabeelden getoond in Opsporing Verzocht.
Tips Whats app tiplijn
Net als in de vorige uitzendingen kunnen de kijkers hun tips doorgeven via de WhatsApptiplijn: 06-17214856.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Daarna wordt het programma elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht: iedere dinsdag om 20.30 uur op NPO 1. Woensdag wordt het programma rond 11.40 uur herhaald via NPO 2.