Geldrop - Overvaller AH filiaal opgepakt na herkenning bewakinsgbeelden

15 december 2018 13:08
Bron: Politie.nl

Op 10 december overviel een gewapende man een filiaal van Albert Heijn in Geldrop. Snel daarna verspreidden wij bewakingsbeelden waarop hij duidelijk te zien was. De man werd herkend en vandaag hielden we hem aan.

De verdachte is een 36-jarige man uit Eindhoven. Hij werd vanmorgen door de recherche opgepakt nadat hij door getuigen op de verspreide bewakinsgbeelden werd herkend. 

De overvaller kwam op 10 december 2018 rond 17:00 uur voor de eerste keer de AH binnen en koopt iets kleins wat hij cash afrekent bij de kassière. Even later rond 19:50 uur komt dezelfde man weer binnen en bij dezelfde kassière eist hij nu geld. Ze schrikt enorm en drukt per ongeluk op de verkeerde knop zodat de kassa niet open gaat. De man wordt kwaad en roept: "Ik wil nu geld, anders blaas ik je kop eraf." Het lukt de kassière niet en ze is helemaal in paniek. Ze roept of iemand haar wil helpen, maar daar wil de man niets van weten. Dan loopt hij naar de servicebalie en daar krijgt hij van de medewerkster wel geld uit de kassalade. Maar het is niet genoeg, hij wil meer. Hij zegt dat hij een pistool heeft, maar laat dit niet zien. Als blijkt dat er echt niet meer geld in de kassa zit, vertrekt hij uit de winkel. De medewerkers blijven allen geschrokken achter. 

Zo'n overval heeft natuurlijk een enorme impact op medewerkers van een winkel. Ze hebben daar soms nog vele jaren last van. Een mooi resultaat dat we dankzij onze tipgevers zo snel succes hebben in dit onderzoek. De man zit voorlopig vast en de recherche gaat met hem in verhoor.