Eindhoven,, Den Bosch, Oisterwijk, Hilvarenbeek - Overvallen, woninginbraak en diefstal handtas in Bureau Brabant

9 januari 2019 14:02
Bron: Politie.nl

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag 14 januari 2019 onder meer aandacht aan een overval op een cafetaria in Eindhoven en een woningoverval in Hilvarenbeek. Ook komen een woninginbraak in Oisterwijk en de diefstal van een handtas in Den Bosch aan bod.

Zeeland-West-Brabant
Overval cafetaria in Eindhoven
Op zondag 5 augustus 1018 werd omstreeks 22.20 uur cafetaria ’t Belske aan de Heezerweg in Eindhoven overvallen. Een vermomde man rende met een mes de zaak binnen. Hij eiste geld. De eigenaren probeerden hem weg te jagen door spullen naar hem te gooien. Hierdoor werd hij steeds bozer, hij viel hen enkele keren aan. Uiteindelijk deed hij een greep in de kassa, pakte geld en rende daarna de zaak uit. Er zijn beelden van de overval vanuit verschillende cameraposities.
Diefstal handtas bij Jumbo supermarkt in Den Bosch
Op 24 juli 2018 deed een vrouw boodschappen bij de Jumbo aan de Helftheuvelpassage in Den Bosch. De handtas had ze aan haar winkelwagen gehangen. Even later was haar tas weg. Op de beelden is te zien dat er kort achter de aangeefster twee vrouwen liepen. Ze liepen even uit beeld maar later kwamen ze terug. Een van hen had op dat moment de handtas van de aangeefster toen bij zicht,. Beide vrouwen liepen vervolgens de winkel uit.
Woninginbraak in Oisterwijk
Op maandag 29 oktober 2018 omstreeks 12.20 uur werd er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Hondsbergselaan in Oisterwijk. De bewoners waren niet thuis. Er werden sieraden weggenomen. Op beelden van de beveiligingscamera is zichtbaar dat er drie verdachten naar het hek liepen. Later renden zij terug naar het hek, met een zak/tas met mogelijk de buit. Er reden tijdens de inbraak verschillende auto’s langs. Mogelijk zijn er automobilisten die de daders gezien hebben.
Woningoverval Hilvarenbeek
Op donderdag 15 november 2018 werd omstreeks 11.15 uur de bewoonster van een woning aan de Ds. van Heusdenstraat in Hilvarenbeek overvallen. Twee overvallers met bivakmutsen op,  belden aan en drongen nadat de bewoonster de voordeur opende het huis binnen. Een van hen had een vuurwapen in zijn handen. De vrouw kwam ten val en werd geslagen en aan haar haar getrokken. Een van de daders ging naar boven en haalde daar de boel overhoop. De overvallers gingen vermoedelijk zonder buit op de vlucht en reden weg in een grijze Ford Galaxy die op 5 juli 2018 in het Belgische Genk was gestolen. Het voertuig werd in Goirle terug gevonden op een parkeerplaats langs de Parallelweg.  Het zou gaan om twee blanke mannen met een normaal postuur. Ze droegen donkere kleding. 

 

Uitzending
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.