Den Haag - Team West: man filmt mishandeling en verspreidt filmpje

5 februari 2019 15:02
Bron: Politie.nl

Team West besteedt vanavond onder andere aandacht aan zinloos geweld op de Lange Houtstraat in Den Haag op 2 september. Daar slaat een onbekende man het slachtoffer zo hard dat deze bewusteloos raakt. Het lijkt erop dat het afgesproken werk is: een onbekend persoon filmt het gesprek dat de aangever met de onbekende man heeft. Het filmpje wordt later via WhatsApp verspreid. Verder komen de volgende zaken aan bod:

Diefstal armband juwelier | Zoetermeer
Op woensdag 7 november rond 11.45 uur loopt een man binnen bij een juwelier aan het Westwaarts in Zoetermeer. Hij wil een bepaalde armband passen. Zodra hij deze om heeft, rent hij de winkel uit. Een medewerkster rent er nog achteraan, maar de verdachte weet te ontkomen. De armband heeft een waarde van 1.170 euro.
Twee woninginbraken Cees Laseurlaan | Den Haag
Op maandag 1 oktober rond 15.05 uur vinden er in een serviceflat in de Cees Laseurlaan in Den Haag twee woninginbraken plaats. De camerabeelden laten twee verdachten zien. Deze verlaten de flat weer rond 15.46 uur. Er wordt onder andere een kluis weggenomen met daarin juwelen, bankpasjes en contant geld.
Pinnen met gestolen pinpas | Den Haag & Rijswijk
Op vrijdag 21 september rond 11.15 uur wordt iemands portemonnee gerold op het Weteringplein in Den Haag. Met de pinpas uit deze portemonnee wordt in Rijswijk twee keer bij Hoogvliet en één keer bij Kruidvat contactloos betaald.
Diefstal pinpas winkelcentrum | Nieuwerkerk aan den IJssel
Op 13 oktober tussen 14.10 en 14.28 uur kijken twee vrouwen iemands pincode af bij de drogisterij in de Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel. Na betaling stelen ze haar portemonnee met bankpas uit haar mand. Ze pinnen 2000 euro met de gestolen bankpas. 
Tweemaal diefstal pinpas winkelcentrum | Voorburg
Op 8 oktober pint iemand voor zijn boodschappen bij een supermarkt in een winkelcentrum in Voorburg. Thuis komt hij erachter dat zijn pinpas kwijt is. Een onbekende heeft met deze pinpas 1250 euro gepind bij de SNS en ING Bank in Voorburg.
Op 29 oktober doet iemand boodschappen in het winkelcentrum in Voorburg. Op 30 oktober komt hij erachter dat zijn pinpas is verdwenen. Bij navraag blijkt er bij diverse pintransacties geld te zijn opgenomen: in totaal 2.511,56 euro.
Diefstal pinpas winkelcentrum | Leidschendam
Op 16 oktober wordt iemand bij de AH in Leidschendam gevraagd om een muntje voor het winkelwagentje. Mogelijk vindt er dan een wisseltruc met plaats. Als het slachtoffer merkt dat zijn pinpas weg is, blijkt dat er 1.100 euro bij de ING en ABN AMRO is opgenomen.
Whatsapp tiplijn
Het telefoonnummer van de Whatsapp tiplijn is gewijzigd in  06-10000012.