Zaanstad - Positieve reacties op fouilleeractie

15 februari 2019 14:10
Bron: Politie.nl

Op donderdagavond heeft er voor de derde keer een preventief fouilleeractie plaatsgevonden in het centrum en in Poelenburg in Zaanstad. In het centrum is gefouilleerd in de Zilverpadsteeg, Parkstraat en een deel van de Dam. Verder zijn de bezoekers van 2 coffeeshops en een shisalounge gefouilleerd. De actie is vervolgens voortgezet in Poelenburg. Hierbij werd iedereen die op straat was gefouilleerd.

In totaal fouilleerde de politie 267 personen en werden er 62 voertuigen doorzocht. Dit leverde drie slagwapens, vijf messen, een plak hasj en een bedrag van 15.000 euro cash op. Onderzocht wordt of het hier om crimineel verkregen geld gaat. De wapens, drugs en het geld werden in beslag genomen.

Bij deze actie, die tussen 20.00 en 01.00 uur plaats vond, zijn vierentwintig politiemensen (waaronder vier politieruiters) ingezet. Sherwin Tjin-Asjoe, teamchef van de politie in Zaanstad: ‘De preventief fouilleeracties zijn een goede bijdrage aan de veiligheid in ons gebied. We halen niet alleen daadwerkelijk ongewenste wapens uit het straatbeeld, maar laten ook zien dat veiligheid voor ons een belangrijk onderwerp is. Iedereen loopt daarbij de kans om gefouilleerd te worden. Het is goed te zien dat wij vooral positieve reacties krijgen op deze actie. Zelfs mensen die gefouilleerd worden, weten onze inzet te waarderen.’

2019029770