Jongens beroofd, daders met taser gezocht in Oss

Foto: politie.nl

22 juli 2019 13:01
Bron: Politie.nl

Gewapend met een taser beroofden twee daders op een scooter in de nacht van zondag op maandag twee jongens op de Bessenlaan. Een derde jongen wist te ontkomen.

De drie jongens werden al nabij het fietspad tussen de Arendstraat en de Vierhoeksingel aangesproken door de latere daders, die naar hun geld vroegen. Het drietal fietste rustig door en ze zeiden dat ze dat niet hadden. Een stuk verder, terwijl de jongens over de Luxemburgsingel richting de Leygraaf fietsten, zagen ze dat de jongens op de scooter achter hen aan kwamen. Ze kwamen bij hen rijden en zeiden dat ze moesten stoppen. Ondertussen dreigden ze met een taser maar de jongens kozen het hazenpad.

Achterhaald

Twee van de jongens fietsten weg via de Hertogin Aleidestraat en de derde jongen vluchtte weg via de Vierhoeksingel. Het tweetal op de scooter ging in eerste instantie achter de jongen alleen aan. Hij wist echter uit hun handen te blijven. De andere twee fietsers gingen er via de Hertogensingel en Gewandeweg vandoor. Ze werden uiteindelijk toch door de daders op de scooter achterhaald en tot stoppen gedwongen op de Bessenlaan. Ze moesten onder bedreiging van de taser hun geld afgeven, waarna de daders wegreden richting de Looveltlaan. Er raakte niemand gewond.

Signalement

De slachtoffers spraken over twee blanke jongens van een jaar of twintig. Ze hadden allebei een slank postuur en een smal gezicht en worden geschat op zo’n 1.85 meter. De bestuurder droeg een capuchon en de passagier had lichtkleurig kort haar dat hij naar achteren droeg. Ze reden op een smalle, snelle scooter met een spitse voorkant.

Bewakingsbeelden en info

Wij zijn een onderzoek gestart naar de daders en dus op zoek naar zoveel mogelijk informatie ie ons kan helpen. Hebt u mogelijk op een van de genoemde locaties afgelopen nacht tussen 01.30 en 02.00 uur iets gezien van deze beroving? Of hebt u iets gehoord? Laat het ons dan weten. Maar misschien woont u langs de genoemde route en heeft u bewakingscamera’s? Kijk dan even of daarop iets te zien is en deel het dan met ons. Contact opnemen kan via het landelijk politienummer 0900-8844 en eventueel anoniem tippen kan via de M-lijn, 0800-7000.