Den Haag - EVA-team houdt 29-jarige veroordeelde aan

13 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Agenten van het EVA-Team hielden op vrijdag 12 januari omstreeks 11.00 uur een 29-jarige veroordeelde Zoetermeerder aan. De man zit nu zijn resterende gevangenisstraf van 502 dagen uit.

De 29-jarige man was voor twee jaar veroordeeld wegens mishandeling en zat zijn straf uit in een Instelling voor Stelselmatige Daders (ISD). In december 2017 mocht de veroordeelde met verlof. Omdat de man na zijn verlof niet terugkeerde naar de instelling, spoorden agenten hem op. Hiervoor bezochten agenten meerdere adressen. De zoektocht van het EVA-Team resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van de veroordeelde in een hotel in Den Haag. Daar had hij een kamer op andermans naam geboekt, vermoedelijk in de hoop dat agenten hem niet zouden vinden.

EVA-Team
Het zogenoemde EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) richt zich op veroordeelden die nog een straf uit moeten zitten. Het team kijkt vooral naar de ‘grote vissen’, gesignaleerden die vermoedelijk hun geld verdienen in de criminaliteit en moeilijk te vinden zijn.